HAKKIMIZDA

Merkezimiz; Aksaray Devlet Hastanesi bünyesinde ağız ve diş sağlığı hizmeti veren bir birim iken, 2000 yılının sonunda inşaatı tamamlanan yeni binasına taşınarak devlet hastanesinden ayrılmıştır.

2000 yılının sonundan 2004 yılı sonuna kadar yeni binasında fakat devlet hastanesine bağlı bir birim olarak hizmet vermeye devam etmiştir. Daha sonra Aksaray Valiliğinin 15/09/2004 tarih ve 10304 sayılı teklifi üzerine, Bakanlığımız 07/12/2004 tarih ve 8961 sayılı olurları ile 20 üniteli müstakil bir Başhekimliğe ( Sağlık Bakanlığı Aksaray Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi) dönüştürülmüştür.

2004 Aralık ayında Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak hizmete açılan merkezimiz, 1340 m2 kapalı alana sahip ana binadan oluşmakta ve müstakil bir merkez olarak hizmet vermeye başlamakla birlikte merkezimizden hizmet talebi her geçen gün artış göstererek, günlük yaklaşık 600 hasta başvuru sayısına ulaşılmıştır.

Artan hasta talebi göz önünde bulundurularak ek bina çalışmalarımız tamamlanmış olup, 2015 yılı itibari ile hizmete sunulmuştur. Merkezimiz Sağlık Bakanlığı tarafından 31 üniteli bir ADSM olarak ruhsatlandırılmış, artan hekim sayısı ile birlikte PDC sayısı 34’e yükseltilmiştir.

Ana bina kapalı alanı 1340m2 ve ek bina kapalı alanı 680 m2 olmak üzere toplam 2020 m2 alanda, 1 adet dijital panaromik röntgen cihazı ve 1 adet dijital periapikal röntgen cihazı ile diş protez laboratuvarı, sterilizasyon ünitesi ve engelliği kliniği ile 32 ünitle hizmet verilmektedir. Her ünit başında otomasyon sitemiyle entegre LCD ekran+bilgisayar mevcut olup, semt polikliniklerinde 2 diş hekimimiz ile hizmet verilmektedir.