Hasta Yakınlarının Uyması Gereken Kurallar
16 Mayıs 2022

Hasta ve Yakınlarının Uyması Gereken Kurallar

HASTA VE YAKINLARI:

· Hasta kabulü ve her türlü işleminizde T.C.Kimlik numarası, resmi kimlik (nüfus cüzdanı veya ehliyet) belgeniz kullanacağından lütfen yanınızda getirmeyi unutmayınız.

· Hastane içi ve çevresinde 4207 sayılı yasa gereğince sigara içmek kesinlikle yasaktır.

· Hastanemizi, tuvaletleri ve çevrenizi temiz tutunuz, yerlere çöp atmayınız. Çöplerinizi atık kutularına atınız.

· Muayene ve tedavileriniz esnasında cep telefonunuzu kapatınız veya sessiz duruma getiriniz.

· Görevli personellerin ikaz ve önerilerine uyunuz.

· Hizmetlerimizde ilgili görüş, öneri, teşekkür ve şikayetlerinizi; hastanemizde bulunan öneri ve dilek kutularına atabilir, hasta iletişim birimine başvurabilir yada web sitemizdeki Bize Yazın bölümünden bize iletebilirsiniz.

· Hastanede bulunan ve sizler tarafından kullanılan malzemelerin kullanımında özen gösteriniz. Hastane kurallarına uymayan; binaya, cihazlara, eşyalara kasti zarar veren, yapılan uyarıları dikkate almayan hasta ve yakınlarından verdikleri zarar geri istenebilir.

· Şüpheli bir durum ya da şahısla karşılaştığınızda; mutlaka güvenlik görevlilerini bilgilendiriniz veya yardım isteyiniz.

· Herhangi bir eşyanızın kaybolması, çalışması yada sahipsiz bir eşya görülmesi halinde ilgili bölüm sorumlusuna veya güvenlik görevlilerine bilgi veriniz.

· Tanımadığınız kişilerden yardım istemeyiniz.

· Hekimlerimizin sağlıklı muayene ve tedavi yapabilmesi, hastaların mahremiyeti gözetilmesi için zorunlu haller dışında hasta yakınlarının kliniğe girmemesi gerekmektedir.

· Tekerlekli sandalyelerin klinik/oda içinde bırakılmaması ve işi biten sandalyelerin teslim alınan görevliye iade edilmesi gerekmektedir. Tekerlekli sandalyeler kimlik belgesi karşılığı giriş kattaki güvenlik noktasından teslim alınır ve iade edilir.

· Sizlere huzurlu bir ortam sağlanması için, hasta ve yakınlarının; hasta odası, klinik ve koridorlarda yüksek sesle konuşulmaması ve gürültü yapmaması gerekmektedir.

· Hastane işleyiş ve düzeni ile ilgili her türlü soru ve sorunlarınız için Hasta İletişim Birimi ve Danışma’daki görevlilere başvurabilirsiniz.

· Özellikli bölümlere ( Sterilizasyon, Diş protez lab.) izinsiz girmeyiniz.

· Hastane kuralları konusunda lütfen görevlilere yardımcı olunuz.